About

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.

2 reacties

 1. Beste Martine, ik ben op zoek naar de geschiedenis van het geslacht Sneep. Daarover is al het een en ander – genealogisch – bekend. Ik stuit op een paar vragen waarover jij wellicht wat meer licht kan laten schijnen.
  1. De oorspong van het geslacht Sneep ligt in de Hoekse Waard (Adriaen Sneep, ca 1520). Op 4 juli 1695 krijgt achter-achter kleinzoon Andries Ysbrantsz. Sneep, een attestatie naar Willemstad. Hoewel hijzelf in ’s Gravendeel begraven wordt, worden zijn zoons in Willemstad begraven. Kun jij iets zeggen over het waarom van het vertrek van de Snepen naar West-Brabant? Ze verkeerde in gegoede kringen (heemraad); was er economische aanleiding voor, of is daarover niets te zeggen?
  2. Een kleinzoon van de stamvader Sneep (geb. ca 1594), Adriaen Jansz. Sneep was Schepen, Stadhouder en Burgmeester van ’s Gravendeel. Met name de aanduiding ‘stadhouder’ begrijp ik niet goed. Kun je iets vertellen over de bestuurlijke situatie van de Hoekse Waard van destijds, of verwijzen naar een beschrijving daarvan?
  3. Op je website komt een zekere Ary Janse voor (althans, z’n weduwe) in het Kohier 1667. Deze naam is mij onbekend, kan het zijn dat het dezelfde Sneep is als die onder vraag 2?

  Ik ben benieuwd of je me wat verder kunt helpen.

  Groet, Wim Sneep (1968)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.